گزارش نشست علمی کارشناسی "پیامدهای انتخابات آمریکا برای ایران"

تاریخ برگزاری: 1399/09/02
کارگروه: آمریکای شمالی
کد خبر: 1399090244793
تاریخ خبر: 1399/09/02
ارسال کننده: siyavash1989
دسته بندی: گزارش
آخرین اخبار
گزارش نشست علمی کارشناسی "پیامدهای انتخابات آمریکا برای ایران"

گزارش نشست علمی کارشناسی

پیامدهای انتخابات آمریکا برای ایران

نشست علمی_کارشناسی "پیامدهای انتخابات آمریکا برای ایران" توسط مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی دانشگاه تهران با همکاری انجمن ایرانی مطالعات منطقه ای و مرکز مطالعات عالی بین المللی در تاریخ ۲۰ آبان ۱۳۹۹ به صورت وبینار برگزار شد. دراین نشست آقای دکتر محمد جمشیدی و دکتر سید حامد موسوی استادیار مطالعات منطقه ای دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، به بیان نقطه نظرهای خود پرداختند. مدیر این نشست خانم دکتر الهه کولایی بودند.

در نود و یکمین نشست علمی_کارشناسی مرکز مطالعات اوراسیای مرکزی، دکتر کولایی ابتدا از دکتر جمشیدی و دکتر موسوی برای حضور در نشست تشکر کردند و با مقدمه ای در مورد اهمیت پیامدها و آثار انتخابات آمریکا برای ایران و جهان به­ویژه منطقه اوراسیای مرکزی از دکتر موسوی خواستند به طرح موضوع نشست بپردازند. دکتر موسوی ابتدا در مورد شانس پیروزی ترامپ صحبت کردند. ایشان گفتند: کار ترامپ تمام است. دو رویکرد در این مورد وجود دارد: یک اینکه ترامپ ادعای تخلف در انتخابات را از طریق حقوقی پیگری کند. دوم اینکه مردم را به خیابان بکشد. البته پیگیری حقوقی سخت است، اما چون ترامپ آدم جنجالی است، امکان دعوای خیابانی بیشتر است. پس جو بایدن رئیس جمهور قطعی آمریکا خواهد بود. در مورد پیامدهای انتخابات آمریکا برای ایران ایشان گفتند: بایدن و تیمش همان تیم اوباما هستند و کاملا با ایران آشنا هستند. آنها در مذاکرات هسته ای و برجام نقش اصلی داشتند، اما این تیم تجربه چهارساله ترامپ را هم دارد و در محاسباتشان وارد می کند. بایدن عجله ای برای لغو تحریمها علیه ایران نخواهد داشت، اما پیش بینی می شود تحریمهای نمادین مانند ممنوعیت ویزا و تحریم آقای ظریف را لغو کند که نشان بدهد حسن نیت دارد اما تحریمهای حساس را لغو نخواهد کرد. بایدن مذاکره را با دولت آینده ایران را در نظر دارد. ایشان در ادامه به شرایط مذاکره ایران و آمریکا باتوجه به شرایط کنونی و همچنین مجلس سنای آمریکا پرداختند.

در ادامه دکتر جمشیدی گفتند: در ایران ­نوعی خوش خیالی در مورد سیاست بایدن وجود دارد. اما واقعیت اینطور نیست. بلکه سیاست او ادامه سیاست اوباما و ترامپ است. با این تفاوت که بایدن خشونت رفتاری ترامپ را ندارد. اما سیاست دولت بایدن، مهار ایران خواهدبود. در دوره چهل ساله حکومت جمهوری اسلامی، سیاست آمریکا مهار و تعامل گزینشی با ایران بوده است. بنابراین، سیاست راهبردی آمریکا تغییر نخواهدکرد. ایشان در ادامه گفتند: دمکراتها و جمهوری خواهان هر دو یک هدف دارند. تحریم ابزار راهبردی آنها است. بنابراین جمهوری اسلامی ایران باید در داخل ابزار مذاکراتی خود را قوی کند. در موضع قدرت و دست پر وارد مذاکره شود تا بتواند از طرف مقابل امتیاز بگیرد. در ادامه ایشان در مورد ابزارهای مذاکراتی و سیاست بایدن در مقابل ایران صحبت کردند.

در پایان دکتر کولایی از هر دو مهمان برای شرکت در نشست و طرح مباحث علمی و آگاهی­بخش، سپاسگزاری کردند.

تلگرام