نشست هم اندیشی کمیته مطالعات خلیج فارس انجمن ایرانی مطالعات منطقه‌ای برگزار شد

تاریخ برگزاری: 1400/05/02
کارگروه: خلیج فارس
کد خبر: 1400050244605
تاریخ خبر: 1400/05/02
ارسال کننده: siyavash1989
دسته بندی: گزارش
آخرین اخبار
نشست هم اندیشی کمیته مطالعات خلیج فارس انجمن ایرانی مطالعات منطقه‌ای برگزار شد

نشست هم اندیشی کمیته مطالعات خلیج فارس انجمن ایرانی مطالعات منطقه‌ای برگزار شد

 

نشست هم اندیشی کمیته مطالعات خلیج فارس، انجمن ایرانی مطالعات منطقه‌ای روز سه شنبه 22 تیرماه با حضور دکتر امیرمحمد حاجی بوسفی مدیر کمیته، دکتر علم صالح، دکتر مهدخت ذاکری دبیر کمیته، دکتر آرمیتا آرم، دکتر آنا یوسفیان، دکتر الهه برازنده و پریسا چیذری مسئول اجرایی کمیته به صورت آنلاین برگزار شد.

در ابتدای این نشست دکتر حاجی یوسفی ضمن خوشامد به اعضای کمیته، با بیان اینکه مطالعات منطقه ای حوزه وسیعی از مسائل فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ... را در برمی گیرد، گفت: در حوزه خلیج فارس اشتراکات زیادی در زمینه فرهنگ و ... میان کشور ایران و اعراب وجود دارد اما با توجه به حساسیت های سیاسی مغفول مانده است اما این کمیته تلاش می کند تا در خوانش صرف سیاست باقی نماند.

وی افزود: انجمن ها گروه های مردم نهادی هستند که با حضور اساتید و متخصصان درصدد انجام کارهای علمی و حل مسائل و مشکلات هستند. مدیر کمیته مطالعات خلیج فارس هدف تشکیل این جلسه را تبادل نظر جهت اجرای ایده های جدید و فعالیت های خلاقانه تر خواند.

در ادامه این نشست دکتر مهدخت ذاکری دبیر کمیته به بخشی از فعالیت های سال جاری این کمیته اشاره کرد و گفت: در سال جاری ما فعالیت های متنوعی به صورت مشترک با سایر کمیته ها داشتیم اما به طور اخص نشست «کرونا و مناسبات خلیج فارس»، «واقع گرایی در دوران کرونا»، «مناقشات خلیج فارس در دوران کرونا»، «کرونا تهدیدها و فرصت ها در حوزه خلیج فارس» و «چگونگی نگارش و چاپ مقالات علمی در ISI» را برگزار کردیم و در هفته آینده هم نشست «تحولات جدید در منطقه خلیج فارس» برگزار خواهد شد.

دکتر علم صالح استاد روابط بین‌الملل مرکز مطالعات عربی دانشگاه ملی استرالیا و از اعضای این کمیته با بیان اینکه در ابتدا باید هویت کمیته را تعریف کرد، اظهار کرد: برای برنامه ریزی در هر کمیته ای ابتدا باید چه بودن و هویت آن را مشخص کنیم. کمیته خلیج فارس با توجه به رویکرد اکادمیک باید نگاهی فراملیتی و فراکشوری داشته باشد و اولویت خود را بین المللی شدن قرار دهد. وی افزود: این کمیته باید درصدد ارتباط با مراکز مشابه در خارج از کشور باشد و با تبادل آرا، تاثیرگذاری، چاپ مقالات و کتاب و همچنین برگزاری کنفرانس ها و نشست های علمی به صورت جهانی خود را معرفی کند.

در ادامه دکتر آرمینا آرم بر ارتباط با اندیشکده های خارجی خصوصا در حوزه خلیج فارس و دکتر آنا یوسفیان بر تاثیر گذاری بر جهان عرب با ارتباطات گسترده از طریق زبان مشترک فرهنگی تاکید کردند.

پایان/

تلگرام